Vakfın Gayesi

Spor ve sporla ilgili alanlar ile mühendislik, kültür ve sanat, sağlık disiplinleri öncelikli olmak üzere; iyi eğitilmiş ve yüksek düzeyde beceriye sahip, küresel çapta nitelikli ve aktif insan gücünü yetiştirmek;
AR-GE, bilimsel araştırma ve yayınlar ile teknolojik gelişmeler ve uygulamalarda, alanında referans gösterilecek bir yükseköğretim kurumu (üniversite, yüksekokul veya meslek yüksekokulu) kurmak, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmeye katkılar sağlamak.
Yaşlı bakımı/aktif emeklilik, enerji verimliliği ve çevrenin korunması olgularına etkin katılım sağlamak,
Beceri ve bedensel eğitimleri ile gençlerimizin ve soydaş gençlerin esnek aktif işgücüne katılımlarına destek sağlamak, ülkemizin demografik fırsat penceresini, küresel esnek İşgücüne dönüştürmeye yönelik eğitsel ve kültürel açılımlar sağlamak,
Vakfın simgesine ve kimliğine ve Vakıf Vizyonuna uygun, ülke sathina yayılmış “Spor Altyapısı”gerçekleştirmek,

VAKFIN FAALİYETLERİ:

Madde 3- Vakıf, amacına ulaşmak maksadıyla aşağıdaki faaliyetleri gerçekleştirecektir:
a) Çağdaş Türkiye idealine ve insanlığın gelişmesine katkı sağlayacak; her düzeyde eğitim ye Öğretim faaliyetinde bulunur ve gerekli işlemleri yapar.
b) Aynı amaca sahip vakıflar ile işbirliği halinde veya müstakilen yükseköğretim kurumlan (üniversite, yüksekokul veya meslek yüksekokulu) ile her düzeyde eğitim ve öğretim kurumlan kurar ve işletir.
c) Vakıf için destek faaliyetlerinde bulunur; spora yönelik burs programları geliştirilir. ç) Yoksul öğrencilere ve mezunlarına, dul ve yetim kişilere ayni veya nakdi, karşılıklı veya karşılıksız, yurt içinde ve yurtdışında. yardımlar yapar. Burs programları oluşturur. d) Yurtiçinde ve yurtdışında öğrencilerin barınma, beslenme, sağlık ve diğer ihtiyaçlarına yardımcı olur veya bu maksatla projeler geliştirir. Öğrenci yurtları, öğrenci merkezleri, kütüphaneler, araştırma merkezleri, sosyal ve spor tesisleri, sağlık sistemleri ve benzeri yerler açar ve işletir veya açılmasına ve işletilmesine veya işletilmekte olanlara yardım eder..
e) Ülke genelinde ve yurtdışında “Spor Altyapısı” oluşturacak yoğun çalışmalar yürütür ve gerekli tesisleri ve spor eğitim kurumlarını ve spor eğitim modellerini oluşturur, f) Vakfın amacına uygun bulacağı projeleri destekler ve bunlardan gelir elde eder, gelir elde edecek projeler üretir; bu projeleri kamu dışındaki kurum ve kuruluşları, muhtemel bağışçılar, yurtdışı ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde finanse eder. g) Gerektiğinde, faaliyetlerini yürütmek için, gerçek veya tüzel kişiler ile işbirliği anlaşmaları yapar veya işbirliği ağları oluşturur. Mevzuata uygun olarak, amacına benzer faaliyette bulunan yurt dışındaki vakıflar, eğitim ve kültür kuruluşları, spor kuruluşları ve diğer gönüllü kuruluşlar, gerçek ve tüzel kişiler, uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yapar, amacına hizmet etmesi kaydıyla belli projeler kapsamında bu kuruluşlarla karşılıklı yardımlaşır. Yurtdışında bu konularda anlaşmalar akdeder. Kurulmuş veya kurulacak üst kuruluşlara üye olur.
ĕ) Yaşlılar için “Aktif Emeklilik Yaşam Siteleri” ve benzerlerini kurar ve işletir veya işlettirir veya kurulmuş olanlarla işbirliği oluşturur.
h) Gelir sağlamak amacıyla; kitap, dergi, broşür afiş vb. bastırıp sattırır. Tanıtım araç gereçlerinin satışı (rozet, stiker vb.), eğitim amaçlı olarak bedelli kurslar, seminerler vb. düzenler. Sergi, spor, kültür, sanat ve eğlence etkinlikleri, toplantılar, iç ve dış geziler, yemek, kermes ve panayırlar düzenler, yaz okulları, kamplar, aş evleri açıp işletir veya işlettirir.
Vakıf çalışmalarını yürütürken; Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun şekilde bağımsız ve bağlantısız görev yapar, eğitim ve öğretim konuları ile diğer faaliyetlerinde kamusal ahlak ve sorumluluğunun bilincinde, açık, dürüst, saydam, ahde vefalı, ulusal ve uluslararası yüksek ahlaki değerlere bağlı olur.

VAKFIN GAYESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ İŞ VE İŞLEMLER:


Madde 4- Vakıf gayesine ulaşmak için taşınır ve taşınmaz mallara bağış, vasiyet, satın alma ve kiralama suretiyle sahip olmaya ve kullanmaya, vakıflara ilişkin yasa hükümleri uyarınca sahip olduklarını satmaya, devir ve ferağ etmeye, gelirlerini almaya ve harcamaya, vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da birçok kez yatırımda kullanmaya, vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, menkul değerleri almaya ve vakfın amacı doğrultusunda bunları değerlendirip satmaya,
Vakfın amaçlarına benzer çalışmalarda bulunan yurtiçi ve yasal izin alındığında yurt dışındaki vakıflar, eğitim, sağlık, kültür ve sanat ve spor kurumlan, gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yapmaya, kamu kurum ve kuruluşları dışındakilerden yardım almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya, olan ya da olacak gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteği dahil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule, vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gerektiğinde ödünç almaya, kefalet, rehin, ipotek ve diğer güvenceleri vermeye,
Vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye ve vakfa gelir sağlamak amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, şirketler kurmaya, kurulu olanlara iştirake, bunları doğrudan işletmeye ya da denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin ya da tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya Türk Medeni Kanununun 48. Maddesinde belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir.
Vakıf bu yetki ve gelirlerini Türk Medeni Kanunu ile yasaklanan maksatlarla kullanamaz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Sohbet edelim
1
Lütfen Bizim ile iletişime geçiniz.
Scan the code
Merhaba
Size Nasıl yardım edebilirim?